<
 
harnischmacher architectuur
projecten contact
 
>
 

 

Woningen te Almere NPW36 / 2011

 

 

De gemeente Almere heeft om de enorme bouwopgave aan te kunnen een concept ontwikkelt waarin particulieren onder begeleiding hun eigen kavel kunnen bebouwen. Daartoe hebben ze gebieden verkaveld waarbij hoofdzakelijk tussenwoningen moeten worden gebouwd van 5.4 meter breed. Architecten en bouwers werden uitgedaagd om binnen een krap budget van circa Ä 130.000 ideeŽn en offertes aan te leveren waaruit bewoners kunnen kiezen. Ons ontwerp voorziet in een maximale inhoud verdeeld over drie lagen. Kostentechnisch is dit mogelijk door de inzet van houtskeletbouwwanden en vloeren, een eenvoudige detaillering en doeltreffend materiaalgebruik.

In Noorderplassen West hebben we een woning ontworpen die afwijkt van ons ingediend ontwerp, doch dezelfde helderheid en eenvoud uitstraalt als onze andere aangrenzende woning.

De basis zijn weer drie verdiepingen; met op de begane grond een entree met toilet, meterkast, garderobe, berging en woonkeuken. Op de tweede verdieping worden werk- en zitkamer door een vide gekoppeld aan de beganegrond. Verder heeft de woning nog drie effectieve slaapkamers en een badkamer. Waarbij de bovenste slaapkamer weer middels een vide is gekoppeld aan de werkkamer.  Door de vide structuren in de woning kunnen we in de voorgevel volstaan met een groot raam om de woning van voldoende daglicht  te voorzien.

 

 

 

^

 harnischmacher architectuur - woning - almere nPW36