<
 
harnischmacher architectuur
projecten contact
 
>
 

 

Noorderkroon te Brunssum / 2018

 

 

Het gebouw omvat 32 zorgwoningen, ontworpen rond een centrale kern. Per verdieping zijn acht zorgwoningen gepland welke eventueel in de toekomst kunnen worden samengevoegd tot 4 woningen per verdiepingen. De begane grond is ingericht met ondersteunende functies zoals gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners, werk- en vergaderplekken voor het personeel, slaapwacht en overige bergruimten. Centraal in de ontsluitingskern voorzien van wokkeltrappenhuis en lift, is tevens over alle lagen een vide gecreeŽrd met daklicht.

De geometrische plattegrond komt ook tot uitdrukiing in de alzijdige expressie van de gevels. Alle ramen zijn van gelijke vierkante afmeting. Balkons ogen als gevouwen balkonplaten met opengeperforeerde zijkanten. Ter variatie meanderd de gemetselde plint rondom het gebouw met als hoogtepunt de hoofdentree.

De verblijfsruimten van de woningen zijn allen aan de buitengevel gepositioneerd. Met deze compacte opbouw is een optimale verhouding van gevel en dak versus plattegrond ontstaan.

 

 

 

 

 

^

 harnischmacher architectuur - zorg - noorderkroon brunssum